Rare woorden

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 09:03

Af en toe gebruiken wij maar rare woorden... vind ik dan. En, dan bedoel ik ook mezelf, want ik ben hierin ook geen uitzondering.
Van die woorden die heel goed bedoeld zijn, maar waar de ander op dat moment vaak helemaal niets mee kan.  

Wat ik dan bedoel?
Heel makkelijk zou je tegen iemand kunnen zeggen; "neem je tijd om dit te verwerken". 
Iedereen snapt dan wat je bedoelt. Als iemand iets vervelends overkomt heeft hij/zij echt wel tijd nodig om om te leren gaan met de nieuwe situatie en de oude situatie echt los te laten. 

Een ander voorbeeld; "het is hoe het is, je kunt je maar beter overgeven aan de situatie".
En dat is ook zo soms, want je kunt niet altijd alles eigenhandig veranderen. Soms zijn de dingen zoals ze zijn en zul je verder moeten met dat als gegeven. 

Nog een mooie; "zorg maar goed voor jezelf". Iedereen zal bevestigen dat het belangrijk is om voor jezelf te zorgen. Want als je niet voor jezelf zorgt, dan houdt het een keer op. En dan lukt het je al helemaal niet meer om voor een ander te zorgen. 

Allemaal waar dus... het verwerken, je overgeven aan, goed voor jezelf zorgen, accepteren wat het is, verder gaan vanaf dit punt. Het klopt echt allemaal. Maar over het 'hoe dan' hoor je mensen meestal niet. Niet omdat iemand je niet die gouden tip zou willen geven, maar omdat er simpelweg vaak geen gouden tip is. 

Want hoe verwerk je iets? Laat je iets los? Accepteer je iets? Vergeef je iemand?
Dat is op ieder moment, in iedere situatie, voor ieder persoon heel anders. En vaak best een hele struggle voor diegene. 

En soms denk ik dan; kunnen we niet zinnen gebruiken waar iemand ook echt wat mee kan? 
Maar ik kan ze niet bedenken. En dan is dat 'steun bieden', wat je met die rare woorden doet, denk ik toch belangrijker dan je mond houden op een dergelijk moment.  

Dus misschien moeten we maar proberen die 'rare woorden', te ontvangen als een steuntje in de rug; dat het gezien wordt dat je het even lastig hebt, dat de ander er voor je wil zijn, want zo is het immers bedoeld.

En dat we verder die rare woorden maar gewoon rare woorden laten zijn..


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.