Voor een ander...

Gepubliceerd op 7 maart 2022 om 08:56

Vandaag is de landelijke 'giro 555' actie voor alle slachtoffers in de Oekraïne; super hard nodig voor de mensen daar, of voor hen die ondertussen alles hebben achtergelaten en niet meer terug kunnen naar hun thuis. Hoe verschrikkelijk moet dat zijn. Daar kun je je toch geen voorstelling bij maken... Dus ben jij in staat om een steentje bij te dragen? Doe dat dan zeker!! Alle beetjes helpen...

Sowieso is dat natuurlijk een mooi iets... om iets voor een ander te doen. 
Iemand helpen die hulp nodig heeft, of iets doen 'gewoon omdat het kan', om een lach te zien bij een ander, om je steun te geven of omdat jij je er ook gewoon fijn bij kunt voelen. 

Maar net als ieder ander mooi fenomeen, geldt ook hierbij dat er wel een tegenhanger is waar je ook op vast kunt lopen. 

Want hoe mooi het ook is om anderen te helpen, het kan er ook voor zorgen dat je jezelf vergeet. Met een focus op anderen, op pleasen, op helpen of redden, ligt in ieder geval niet de focus op jezelf. Waar heb jij behoefte aan?  Heb jij nog ergens hulp bij nodig? Loop je jezelf niet voorbij door alleen maar anderen te willen helpen?

Dus ook hierin is het weer van belang om een goede balans te vinden... tussen de zorg voor jezelf en de zorg voor een ander. 

Maar laat de 'zorg voor jezelf' vandaag dan in ieder geval toch ook gepaard gaan met een handreiking naar een ander, door middel van een donatie via giro 555. Al is het maar een euro...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.