STAP-budget

Gepubliceerd op 23 februari 2022 om 09:25

Vaak gaat het in mijn blogs over leren, over ontwikkeling... en dan met name die van jezelf. Je leert en groeit van situaties, door mensen om je heen, door cursussen of opleidingen en door wat het leven je allemaal voorschotelt. 

En, de grootste truc... het is jouw eigen 'verantwoordelijkheid' om er wat van te maken. Je kunt wel naar je baas kijken om een opleiding te mogen volgen. En geïrriteerd zijn als het niet wordt goedgekeurd, maar uiteindelijk ben je zelf aan zet. Want je kunt keuzes ook maken zonder je baas. Alleen kost het dan net wat meer moeite. Maar he, waarom niet, het gaat per slot van rekening over jouw leven.

En nu helpt de overheid je ook nog een handje, om te kiezen voor jouw eigen pad en jouw eigen ontwikkeling vorm te geven. Het zogeheten STAP-budget.

Je kunt er meer over lezen via: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget 

Maar kort samengevat houdt het in dat iedere Nederlander, van 18 jaar (tot aan de pensioengerechtigde leeftijd), per jaar een budget van € 1.000 tot zijn beschikking kan hebben om te besteden aan scholing. Er zitten uiteraard wel voorwaarden aan, niet iedere opleiding kan zomaar en per tijdvak (dit jaar 5x) geldt dat als het budget op is, dat je een volgende ronde weer een aanvraag kunt doen. 

Een super mooi steuntje in de rug als jij je wilt bezig houden met je eigen ontwikkeling. 
Dus kijk vooral eens op de site van de overheid, zoek naar wat jij interessant / nuttig / leuk vindt... En bespreek het, als je dat wilt, ook even met je leidinggevende (als het iets werk-gerelateerd is), misschien sponsort je bedrijf dan wel de tijd dat je afwezig bent.

Ik zeg; grijp je kans! Vanaf 1 maart aanstaande gaat het lopen. Maar niet allemaal tegelijk, want ik wil ook graag zelf wat gaan doen en als iedereen me voor is, val ik buiten de boot!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.