Gewoon aardig zijn...

Gepubliceerd op 16 februari 2022 om 09:40

Het klinkt zo verschrikkelijk simpel toch? Gewoon aardig zijn...
Maar neem een kijkje in de krant en je ziet weinig aardigs. Kijk het journaal, mwah, niet zo heel veel aardigs. Check je social media, zie jij veel vriendelijkheid? Weinig tolerantie op heel veel momenten, niet zo aardig dus. Respect voor elkaars mening of standpunt, af en toe is het ver te zoeken.

En toch blijft het een verschrikkelijk simpel concept... gewoon aardig zijn...
Het hoeft niets te kosten, ook niet heel veel moeite. Misschien moeten we ons zelf er meer op focussen? Dat we alleen nog maar aardige / vriendelijke / positieve zaken delen of liken op social media... Dat we iedere dag bewust even tijd nemen om wat aardigs te doen voor een ander, hoe klein ook. En als jij die aardigheid terug ontvangt van iemand, dat je dan de dag erna nog wat extra je best doet om de 'aardigheid' verder te verspreiden. 

Eigenlijk lijkt mij dat een veel prettigere omgeving om in te leven, als het allemaal net wat mooier en vriendelijker wordt om ons heen. Wat jij?

Dus ik ga mijn best doen vandaag, met aardig zijn, iets doen voor een ander, positieve berichten liken... en wie weet verandert de rimpel dan in een golf... zeker als jij ook mee doet... het kost je zo weinig!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.