verWACHTingen

Gepubliceerd op 7 juni 2021 om 16:38

Eigenlijk was het me nog nooit opgevallen... het woordje 'wacht' in verwachtingen. Maar ik vind het eigenlijk wel toepasselijk, op meerdere vlakken. 

Link ik 'm aan Corona, dan kunnen we weer wat verwachten; versoepelingen, steeds meer vaccinaties, we mogen weer wat vrijer bewegen en kunnen ook na gaan denken over een vakantie, weer wat meer gaan werken op kantoor of weer 'gewoon naar school'. Maar hoe meer verwachtingen we hier in hebben, hoe lastiger dat wachten dan weer wordt. Dus: verWACHTingen. 

Link ik 'm aan communicatie en dan verstoringen die verwachtingen ook wel eens wat. Je stuurt iemand een bericht en verwacht dan een bepaalde reactie, een antwoord binnen een bepaalde tijd. En komt dat niet? Dan vul je vaak al weer in waarom het niet loopt zoals jij had bedacht. En voor je het weet ben je geïrriteerde, schiet je al weer in een volgende actie, heb je een mening over de ander of wat dan ook. 

Ook in zo'n geval is wachten soms een betere reactie; de ander tijd geven, ruimte om in een eigen tempo terug te reageren, maar ook 'niet meteen conclusies verbinden aan hetgeen er gebeurt'. En het opbrengen van geduld en begrip, dat valt dan toch echt niet altijd mee.

Dus:

Verwacht niet te veel en wacht eens wat langer!

Op het zonnetje hebben we ook best moeten wachten... maar nu kunnen we er dan toch lekker van genieten...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.