Beste opdrachtgever

Gepubliceerd op 21 januari 2021 om 15:58

In mijn post van vorige week nodigde ik potentiële opdrachtgevers uit om bij mij te solliciteren, als ze voldeden aan de door mij gestelde functie-eisen (heb je em gemist, scroll gerust even door mijn profiel, dan vind je em zo weer).

Het feit dat er nog geen reacties binnen zijn gekomen kan een aantal dingen betekenen. Ik vind het een brug te ver om te geloven dat er geen organisaties zijn die voldoen aan al mijn criteria. Want zo onrealistisch zijn mijn vereisten toch niet?

Wat had ik ook weer genoemd?

Medewerkers zijn voor jou mensen, geen nummers.

Klinkt zo logisch. En de meeste werkgevers zullen ook zeker beamen dat het bij hen zo is. Maar is het ook echt zo? Onder aan de streep zijn we denk ik allemaal een nummertje, een radar in het grote geheel wat gericht is op ‘geld verdienen’. Maar gelukkig zijn er genoeg organisaties die de menselijke maat als groot goed hebben benoemd, toch?

Je hebt een heldere visie, strategie en doelstellingen voor je organisatie, of bent bereid deze te gaan formuleren. Ik vind het fijn als het een beetje helder is waar een bedrijf naar toe wil. Eigenlijk dezelfde stippen op de horizon als die iedereen nu in de Corona-tijd ook zo nodig heeft. Als ik weet waar een bedrijf naar toe wil, kan ik meewerken richting het resultaat en mijn keuzes baseren op waar we heen gaan. Weet ik (of weten je medewerkers) dat niet, hoe moet ik dan kiezen? En hoe groot is de kans dan dat ik die kant in beweeg die jij als ondernemer graag op wilt? Klinkt vrij logisch toch?

Op het vlak van HR heb je diverse plannen, alleen nog niet de tijd om ze uit te voeren.

Nou vooruit, als je ze nog niet hebt (die plannen) dan wil ik ook best nog met je meedenken om ze verder vorm te geven. Daar ben ik ook best goed in. Dus dit criterium wil ik nog best wat versoepelen.

En tot slot nog wat over ‘wat ik zoek in een organisatie’.

Dus zeg maar wat maakt dat jouw organisatie past bij mijn normen, waarden en talenten. Aanvullend op het feit dat je zult moeten zitten met een vraagstuk / uitdaging op het gebied van HRM, verandermanagement, arbeidsrecht of coaching.

De kernwaarden van jouw organisatie, zeggen iets over hoe goed ik mijn werk voor jou als opdrachtgever kan doen. Over de kans dat mijn toegevoegde waarde zo groot mogelijk is.

En zo gek zijn de wensen niet; praktisch, open, gedreven, integer, ambitieus en communicatief een beetje handig. De gemiddelde eisen die jij als werkgever aan sollicitanten stelt, zullen zeker niet minder zijn toch?

Dus...
Heb dan een beetje lef, overtuig me eens van het feit dat ik jou als klant aan moet gaan nemen. Ook als je misschien niet 100% aan de eisen voldoet. Want als je ambitieus bent, dan weet je mij toch wel te overtuigen.

Dus schroom niet, trek de stoute schoenen aan en solliciteer naar (een deel van) mijn tijd. En wie weet spreken we elkaar binnenkort!

Ik zie je reactie graag tegemoet via ilse@hrqpersoneelsadvies.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.