Thank you...

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 14:44

We gaan weer richting het einde van het jaar. Altijd weer een beetje een bijzonder moment omdat je toch weer een bepaalde periode afrond. En dit jaar was/is dat dan toch wel een heel apart jaar. 
Maar het gaat al genoeg over Corona, dus daar is deze post niet voor bedoeld. 

Ik vind het einde van het jaar wel ook altijd een mooi moment om even terug te kijken en dankbaar te zijn. Een werkgever uit zijn dankbaarheid richting haar werkgevers dan wellicht door middel van een kerstpakket. Een zzp'er in de vorm van relatiegeschenken.

Maar hoe geef jij je dankbaarheid vorm? En wie ben je eigenlijk dankbaar? Of waarvoor ben je dankbaar? Sta je daar wel eens bij stil?

Want het klinkt misschien te simpel voor woorden, maar dankbaarheid draagt een grote kracht met zich mee. Als je je focust op waar je dankbaar voor bent, dan helpt alleen het feit dat je bezig bent met positieve gedachten al. Een focus op het positieve... in plaats van op dat wat mis gaat, wat niet goed is, wat beter had gekund of al die andere dingen die zich misschien met grote regelmaat in je hoofd weten te nestelen. 

Dus sta er eens bij stil wie je dankbaar bent. Denk eens terug aan zo'n fijn of mooi moment en train je brein om er wat vaker bij stil te staan. En houd in de gaten, ook in moeilijke tijden blijven er genoeg dingen over om dankbaar voor te zijn. Het is aan jou om op zoek te gaan naar die dingen. 

En wellicht val je ook wel heel anders in slaap, als je net voor het slapen gaat eens voor jezelf een dankbaarheidslijstje maakt, of terug denkt aan die mooie momenten. Het lijkt mij dat dat een beter effect heeft op je slaap dan wanneer je denkt aan to do lijsten, dingen die je ook nog had moeten doen of willekeurig welke andere piekergedachte. 

En als je dan toch kerstkaarten gaat schrijven (want wat is er nu leuker dan een fysiek kaarten, met handgeschreven tekst, in deze tijd waarin we al zoveel digitaal en op afstand moeten doen).... wat houd je dan tegen om je dankbaarheid te uiten? Maak de wereld eens net wat mooier... je hebt het meer in eigen hand dan je zou denken.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.