Het is mijn dag vandaag!

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 11:59

Blijkt het vandaag toch gewoon mijn dag te zijn.... International Human Resources dag. Dus ja, die kunnen we dan niet laten passeren. Het zonnetje komt af en toe tussen de wolken door om het wat kracht bij te zetten. En ik voel de warmte. Dus toepasselijk...

HR... volgens sommigen is het allemaal maar soft, volgens andere te wazig en moeilijk concreet te maken.
Ik denk dat het een balans is tussen mensgericht (is dat dan soft?) en zakelijk. Om nu als soft weggezet te worden omdat we het vaker over mensen hebben dan euro's, vind ik dan weer niet terecht. Want zeker de mens vertegenwoordigt ook die keiharde euro's. Euro's in salaris, maar ook ziekteverzuim, wat we vaak in percentages benaderen is gewoon euro's. Zelfs werkplezier kun je vertalen naar Euro's. Want als jouw productiviteit toeneemt doordat je lekker in je vel zit en dingen doet waar je goed in bent, dan kun je die extra productiviteit omrekenen in diezelfde Euro's, dus wat nou soft? Wij kunnen een hoop besparen en het kan dus, aan de andere kant, een hoop geld kosten als je de zaken niet goed regelt

Ik ben pas aan het rekenen geslagen en dan schrik ik er zelf van. Wat een verlaging van het ziekteverzuim financieel betekent, maar ook wat een toename van productiviteit oplevert. Het gaat nogal over bedragen...

Betekent dit dan dat wij als HR, om serieus genomen te worden, moeten gaan praten in Euro's? Of blijven we het gewoon over mensen hebben en weten we dan dat zij de meest waardevolle euro's vertegenwoordigen die er zijn?
Ik blijf mensgericht praten, omdat ik vind dat dat hoort als je het over mensen hebt, maar heb me wel voorgenomen om het af en toe wat meer kracht bij te zetten door ook met euro's te gaan strooien. En iets meer inzichtelijk te maken waar mijn/onze bijdrage nu daadwerkelijk zit.

En, als afsluiting, voor mijn mede hr'ers... ook jij gefeliciteerd met jouw dag vandaag! Geniet van het zonnetje en van 'jouw mensen'.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.