Geluk?!

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 11:25

We bevinden ons met zijn allen niet in de meest gelukkige omstandigheden op dit moment. Dat maakt dat je, op deze internationale dag van het geluk, misschien denkt 'lekker dat die dag er is, maar dit jaar klopt er in ieder geval niets van'. En misschien is dat ook wel zo. Maar moet geluk altijd groots en meeslepend zijn? Is er pas geluk als iedereen zich ook gelukkig voelt of kun je ook geluk ervaren in veel kleinere dingen en je daarmee dan toch gelukkig voelen? In het moment...

Juist in deze tijd, waarin groots en meeslepend even geen optie is. Waarin je het dichter bij huis en dichter bij jezelf zult moeten zoeken omdat alle externe omstandigheden ingeperkt worden, is het toch juist mooi om te ervaren hoe je ook geluk kunt ervaren in veel kleinere dingen. 

Ineens tijd hebben voor die hobby waar je je normaal misschien geen tijd voor gunt. In plaats van Netflix of tv na een drukke school- of werkdag, misschien nu ook wat meer tijd voor een gezelschapsspel, een boek, wat creatiefs? Als je je avonden 'op jezelf' in moet vullen, zonder clubs, verenigingen, bezoekjes en wat zo meer, is er wel meer ruimte voor die andere dingen.

Kijken naar wat er wel is, in plaats van wat allemaal niet kan. En daar dan toch plezier aan beleven, geluk door ervaren.

Laten we er met zijn allen proberen het beste van te maken. 
En wat meer geluk te ervaren in de kleinere dingen...

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.