Start Fresh

Gepubliceerd op 9 september 2019 om 12:39

Misschien zag je de afgelopen weken een aantal posts voorbij komen. Ze hadden te maken met het feit dat de zomerbreak vaak zo’n moment is dat je nog eens nadenkt over zaken:

Waar sta je? Ben je waar je wilt zijn? Wat zou je nog willen? Wat kunnen je volgende stappen zijn?

Mijn boodschap bestond daarbij uit een aantal quotes die ik graag nog kort op een rijtje zet, zodat de samenhang nog wat meer zichtbaar is:

Nieuwe ronde, nieuwe kansen; een verse start na de zomer-break

De oproep om te checken of jij in je vakantie nog nieuwe inzichten hebt gekregen. Wat je van plan bent de komende maanden. Want na zo’n vakantie, dat is eigenlijk vaak wel weer een ‘nieuw startpunt’.

Zit jij al op het goede spoor?

Misschien ben je wel precies waar je wilt zijn. Maar het is mijn ervaring dat veel mensen toch ‘verder willen’ en lang niet altijd weten hoe ze dat aan moeten pakken. En het is misschien af en toe wel lekker om in zelfmedelijden te kijken naar waar je zit en hoe er niets veranderd aan je situatie, maar je bent toch echt zelf aan zet…

De stappen naar succes, waar op de ladder zit jij?

Om iets te veranderen, wat dan ook, zijn er altijd een aantal stadia die je zult moeten doorlopen. Soms gaat dat razendsnel, maar hoe groter en spannender de verandering / de te zetten stap, hoe bewuster je alle fases zult ervaren.

Stop niet bij dromen; dream it, plan it, do it

Dromen is goed, maar als je in dit stadium blijft hangen zal er nog niet veel gaan gebeuren. Dus droom het, stel het je voor, maar maak dan ook een planning en ga aan de slag!

Stop niet als de realiteit anders blijkt te zijn dan jouw plan!

Verandering, het zetten van stappen… het gaat nooit in een soepele rechte lijn, het is een ‘rocky road’. Het zal dus echt wel een keer tegenzitten. Juist dan is het van belang om door te zetten, te blijven proberen. Houd je einddoel in het zicht en ga er voor!

Sometimes, the smallest step in the right direction ends up being the biggest step of your life. Tip toe if you must, but take the step.

We willen vaak zo veel ineens, maar het werkt vaak juist goed om de te zetten stappen zo klein mogelijk te maken. Een kleine stap blijft gewoon een stap de goede richting in. En die kleine stap is veel makkelijker te maken dan die grote sprong ineens!

We moeten niet alleen onze grote successen vieren, maar zo veel mogelijk!

Ben trots op wat je doet. Niet alleen als je je einddoel behaalt, maar ben trots op iedere stap die je zet. Want iedere stap brengt je einddoel dichterbij. Dus vier je stappen!

Mocht jij nu denken; pff, ja leuk, maar het lukt me niet. Ik wil wel wat, maar ik heb toch geen idee hoe ik het aan moet pakken… Een eerste stap kan ook al zijn dat je het er eens met iemand over gaat hebben. Dat hoeft niet meteen een heel (coachings)traject te zijn (mag natuurlijk wel), maar het delen van je dromen, je wensen, de stappen die je wilt gaan zetten, kan je toch echt al weer een stap verder brengen.

Als ik je er mee kan helpen? Ja, dan hoor ik dat graag natuurlijk…


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.