Zomer in je bol

Gepubliceerd op 23 maart 2022 om 10:42

Wat is dat weer lekker, en dat al in Maart. Van die temperaturen die vaak meer bij mei horen.

Dat geeft meteen wat extra energie, je pikt weer meer vitamine D op en in de ochtend wordt je tegemoet gezongen door fluitende vogels… wat wil een mens nog meer?

Een rondje door het bos met de hond is altijd lekker, maar ik houd toch wel van dat hele arsenaal aan fluitende vogels en de zonnestralen tussen de bomen door. En dat je geen laarzen aan hoeft omdat je tot aan je knieën weg zakt in de blubber.

Ideaal. Echt een moment om van te genieten.

En ook om even stil te staan bij wat andere zaken. Want dat genieten van de lente, dat zou je in je werk toch eigenlijk ook moeten hebben? Zonnestraaltjes van collega’s, taken waarbij je niet tot aan je knieën wegzakt in de blubber en een leidinggevende die je af en toe laat geniete van een complimentje. Dat je er energie van krijgt in plaats van dat je je energie wegbrengt naar kantoor en thuis komt zonder…

En tuurlijk, het hoeft echt niet iedere dag zomer te zijn op je werk. Maar op zijn minst moet het in balans zijn met de seizoenen. Een kwart van de tijd van iedere weersoort zou toch haalbaar moeten zijn? Niet?

En dat geldt dan voor hoe leuk je je taken vindt, hoe lekker het werken is met de collega’s die je hebt, de verstandhouding met je leidinggevende, in hoe je uitgedaagd wordt, de mogelijkheden die je krijgt en in hoe je je kunt vinden in de strategie en visie van het bedrijf waar je werkt.

Is het bij jou wel een hele lange winter? Misschien tijd om eens elders op zoek te gaan naar wat meer balans in de seizoenen. Of als het dan een keer ff winter is, zoek dan na je werk de zomer op om het weer recht te trekken.

Blijf niet hangen in slecht weer, ga op zoek naar de zomer in je bol!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.