Goede Start & Start Goed

Gepubliceerd op 5 januari 2022 om 10:49

Het nieuwe jaar is ondertussen een paar dagen oud.
Sommigen zijn al weer aan het werk, anderen genieten wellicht nog van een (welverdiende) vakantie. Voor zowel de vakantiegangers als de harde werkers hoop ik dat je een goede start hebt gehad van het nieuwe jaar... Een gezellige oudjaarsavond (al was het misschien met minder mensen en minder knallen), een start zonder kater (in welke vorm dan ook) en hernieuwde energie om er een mooi 2022 van te gaan maken (jij voor jezelf en wij met zijn allen voor elkaar).

Maar naast die 'Goede Start' geldt (wat mij betreft) ook een 'Start Goed'. 
En dan zie ik je denken 'huh wat'? Nou een Goede Start staat voor mij voor een gezellig avond, het nieuwe jaar inluiden, contact met diegenen met wie je graag even contact wilt hebben, nog even lekker uitslapen voordat je weer aan het werk gaat en dan met nieuwe energie weer aan de slag kunnen met je dagdagelijkse bezigheden. 

Start Goed gaat voor mij dan meer over 'wat je dit jaar wilt gaan bereiken'. Dat kun je doen door het formuleren en najagen van goede voornemens, maar je kunt het ook minder strak maar door gewoon eens bij jezelf na te gaan wat je dit jaar zou willen doen, bereiken of realiseren.

  • Zijn er nog opleidingen of cursussen die je wilt gaan doen? Wacht dan niet te lang met het bespreken van je wensen met je leidinggevende... hoe sneller jij in actie komt, hoe groter de kans dat het ook van de grond komt. En lukt het niet via je werkgever? Ga je het dan voor jezelf organiseren? Of wacht je dan liever een jaartje?
  • Zijn er nog plekken die je wilt bezoeken of reizen die je wilt maken? Verdiep je daar dan eens in en maak een plan. 
  • Zijn er nog talenten die je verder wilt ontwikkelen? Kun je concrete stappen of acties bedenken die er voor gaan zorgen dat je die ontwikkeling door gaat maken? Of wie ga je er voor inschakelen om je een handje te helpen?
  • Zijn er nog wensen die je hebt voor wat betreft je werk? Zit je nog op je plek? Heb je nog bepaalde ambities? Zijn er nog taken die onder de knie wilt krijgen?
  • Maar zoom ook eens in op wat jij nog kunt betekenen voor anderen... Met wie zou je in dit nieuwe jaar meer contact willen hebben? Zijn er nog goede doelen die je kunt / wilt steunen? Heb je nog tijd om vrijwilligerswerk te doen? Wat kun jij zelf nog doen om je leefomgeving beter te maken?

En voor alles geldt eigenlijk; hoe concreter je je plannen maakt, hoe groter de kans dat ze waarheid gaat worden. 
Probeer je dromen dus om te zetten naar doelen. En zet dan ook de benodigde stappen om je doelen te gaan bereiken.

Daarom mijn wens voor een Goede Start & Start Goed...
En heb je er wat hulp bij nodig? Feel free to ask!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.