(Ver)binding

Gepubliceerd op 3 november 2021 om 10:53

Wat een lastige tijd is het toch. Weer extra maatregelen nodig, waar iedereen het zijne van vindt. Steeds meer strijd, steeds meer 'kampen', steeds meer rare dingen die er gebeuren in de wereld en steeds meer tegenstrijdige informatie om je heen. Het lijkt wel of we steeds verder van elkaar verwijderd raken... en dan doel ik niet op die anderhalve meter...

Terwijl we elkaar allemaal nodig hebben om te komen tot oplossingen, voor allerlei onderwerpen. En dan helpt die verwijdering niet echt (ehh, echt niet). Dan zouden we juist mogen streven naar verbinding. Respect voor elkaars ideeën, zonder dat je het er mee eens hoeft te zijn. Respect voor de keuze van een ander, ook al is het misschien niet jouw keuze. 

En in bedrijven geldt natuurlijk hetzelfde. Ook daar is die verbinding van groot belang, zeker in onzekere tijden. 

Weet jij als leidinggevende wat er speelt bij je medewerkers? Waar ze moeite mee hebben? Waar ze in vast lopen? Waar ze behoefte aan hebben? Probeer jij je te verbinden met je mensen om daarmee de omstandigheden zo optimaal mogelijk te laten zijn?

Of laat je je mensen ook op het werk nog zwemmen? Naast alle struggles die we met zijn allen buiten het werk al tegen komen?

Als jij nu richting het einde van het jaar weer in gesprek gaat mensen... noem het eindejaarsgesprek, beoordelingsgesprek of welke vorm dan ook... zoek dan eens extra naar die verbinding. Heb tijd, heb aandacht, heb begrip en vraag door zodat je elkaar aan het einde van het gesprek nog beter snapt dan daarvoor. Weet aan het einde van dit gesprek wat je mensen belangrijk vinden, waar ze behoefte aan hebben en ga dan aan de slag met de vraag hoe jij dit voor je team zo optimaal mogelijk kunt regelen!

Succes!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.