Werken 3.2.1

Gepubliceerd op 21 juni 2021 om 20:27

Geen idee bij welke versie we op dit moment zijn, dus ik houd het op 3.2.1

Maar wat is dan werken 3.2.1? En bestaat het wel ook echt?
Want is het werken ‘na Corona’ nu echt zo anders? Verdient het een nieuw versienummer?
Of gaan we massaal weer terug naar hoe het was ‘omdat we het werken op kantoor zo gemist hebben’? (als je al thuisgewerkt hebt).

Ik hoop eigenlijk wel dat er dingen anders gaan zijn / blijvend veranderen. Want het was natuurlijk wel een hele mooie leerschool, de afgelopen periode. Naast dat het op heel veel momenten ook allemaal maar heel vervelend was.

Maar van veel dingen waarvan we eerder dachten dat het onmogelijk was of toch op zijn minst dusdanig onhandig dat het toch niet zou werken… hebben we het afgelopen jaar bewezen dat er een heleboel ook wel kan. Als je maar wilt (of moet, in dit geval)
Onze vaste gewoontes, waarin we een heleboel zaken voor lief namen of er niet over nadachten (omdat we dat nou eenmaal gewoon niet deden), zijn in ieder geval wel even rigoureus over boord gegaan.

Meetings waarvoor iedereen een uur in de auto moet zitten. Tuurlijk kan dat en de meeting an sich is misschien ook wel net wat fijner. Maar als je de kosten afzet tegen de baten? Welke kant slaat de weegschaal dan uit? Geen lastige rekensom denk ik…

En heb jij thuis de kantjes er vanaf gelopen? Want dat zou de gedachte kunnen zijn van een wantrouwende leidinggevende. Dat jij onder werktijd de ene na de andere Netflix serie er doorheen hebt gejaagd. Of, wat minder gewaagd en meer logisch, dat je eens een keer een minibreak hebt genomen om je vaatwasser uit te laden of de was eens in de droger te doen en dat dat ten koste van je werk ging? Ik denk dat als jij de kantjes er vanaf zou willen lopen, dat je dat onder werktijd op kantoor ook prima zou kunnen. Daar ben jij toch wel inventief genoeg voor lijkt me!

Of was jij diegene die er voor zorgde dat je werk gewoon netjes af was? Die de ene keer misschien een uur eerder begon dan normaal en die de andere keer na een intensieve meeting even een wat langere wandel-lunchbreak nam. Die af en toe na bedtijd van de kinderen de laptop nog eens open klapte om een aantal collega’s nog vooruit te helpen. Of die misschien zijn uren niet haalde, met het thuisonderwijs van de kinderen. En die zijn/haar bedrijf eigenlijk best dankbaar is, dat die ruimte er was…

Tuurlijk, het is super belangrijk en fijn om naar kantoor te gaan, je collega’s te zien en te spreken en samen te sparren over zaken. Net zo goed als dat het super belangrijk is dat je af en toe thuis ongestoord kunt werken aan iets waarbij je alle koffiepraat kunt missen als kiespijn. Of dat die thuiswerkdag je net helpt om thuis alles recht te houden.

Hoe mooi zou de wereld kunnen zijn als jij gewaardeerd wordt om wat je doet, niet waar je het doet.
Gewaardeerd om wie je bent en wat je kunt, niet om waar je op je bureaustoel zit.
Dat jij de ruimte ervaart om te kiezen wat het best passend is voor die dag.
Zonder ook de belangen van je collega’s uit het oog te verliezen.
En dat je leidinggevende er niet is om je te controleren maar om je vertrouwen te geven en te motiveren.


Dat lijkt mij nu 3.2.1. een hele mooie stap vooruit!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.