Op de koffie...

Gepubliceerd op 30 maart 2021 om 17:35

Hoe iets simpels als 'even op de koffie' in het afgelopen jaar ineens een hele andere dimensie heeft gekregen. Nu luste ik dat zwarte goedje toch al nooit, maar gelukkig mocht je ook altijd thee... als je op de koffie kwam. 

Maar het hele concept van op de koffie ligt nu wel op zijn gat. Werken doen we (altijd / vaak / regelmatig) op afstand, afspraken met externen mogen veelal alleen nog maar digitaal (tenzij het echt niet kan) en dus hebben we tegenwoordig nog maar weinig koffie-praatjes. 

Want dat is wel het nadeel van Teams, Zoom en wat zo meer. De meeste meetings zijn meteen zo zakelijk. Terwijl je face to face vaak begon over het weer en andere koetjes & kalfjes, is het in teams vaak wat meer to the point. Waarom bellen / meeten we? Nou laten we het dan vooral ook daarover hebben. 

Hoe waardevol zijn dan toch die check ins, met je team, met je leidinggevende, met je directe collega's die nu op afstand zitten, maar ook met die zakenrelatie waar het ook gewoon gezellig mee kan zijn. 

Maar plan jij dat in? Een moment dat je allebei even een koffie / thee er bij pakt en het even niet (alleen) hebt over 'tjak tjak-wat-moeten-we-voor-het-werk-bespreken-en-doei-maar-weer', maar gewoon over het lekkere weer, hetgeen de ander bezig houdt (en laten we dan Corona vooral even verbannen als gespreksonderwerp), hoe het met de kinderen gaat, of met je hond... gewoon de alledaagse dingen die tijdens het werk het laatste jaar misschien wel een beetje verdwenen zijn.

Dus Jolanda Timmermans, ik vond het een heel goed idee... jouw reactie op mijn laatste post, om weer een keer zo'n momentje te doen. 
Laat maar weten wanneer jij kunt en dan probeer ik ruimte te maken voor dat o zo belangrijke en ook heel gezellige kletspraatje!

En ik daag jou ook uit. Tag onder dit bericht gewoon eens iemand! Iemand die jij al lang niet gesproken hebt en waar je graag weer eens bij op de koffie gaat... of thee natuurlijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.