Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 09:21

Een nieuw jaar, dus nieuwe kansen. Al geldt dat natuurlijk net zo goed voor iedere nieuwe dag...

Maar toch geeft een nieuw jaartal dan net wat extra's. Even een momentje van bezinning, kijken naar wat ik zou willen wat het nieuwe jaar gaat brengen. En tegelijkertijd ook nog alle onzekerheid van wat dit jaar gaat brengen; wat mogen we wel, wat nog niet? hoe snel zal het allemaal weer makkelijker worden?

En hoe graag ik de antwoorden op die vraag ook zou willen weten... ik ga de antwoorden op die vraag niet vinden door er heel lang over na te denken. Het ligt namelijk niet in mijn cirkel van invloed, maar in de cirkel van betrokkenheid. Ik heb er dus wel belang bij en ik vind het ook belangrijk, maar ik kan er geen invloed op uitoefenen, anders dan me zo goed mogelijk aan de richtlijnen houden. 

En ik snap het he, mensen die nu helemaal los gaan, rondom Corona. Je kunt namelijk 'voor' of 'tegen' zo ongeveer alles zijn. En hele dagen kun je er mee vol discussiëren. Maar in the end geldt nog steeds dat Corona niet weg is, dat voorlopig ook niet gaat zijn en dat ik als eenling me daar hele dagen druk om kan maken, maar dat ik dan eigenlijk alleen maar last heb van mezelf en al mijn gedachten. Het verandert nog steeds niets aan de situatie waarin we met zijn allen zitten.  

Dus ik blijf wel op de hoogte, maar ik lees zeker niet alles.
Ik snap diegenen die het er allemaal niet mee eens zijn, maar ik kan er tegelijkertijd ook heel weinig mee.
Ik praat er ook over met mensen, maar probeer het vooral ook over andere dingen te hebben.
En ik probeer te zoeken naar de dingen waar ik wel invloed op heb.

En eigenlijk is dat mijn goede voornemen voor dit rare nieuwe jaar, wat hopelijk in zijn geheel minder raar wordt dan 2020.... focussen op de dingen waar ik wel invloed op heb. 

Dus ik kan stress ervaren en me blijven focussen op dat wat ik ervaar, of ik ga me aanmelden voor een cursus meditatie.
Dus ik kan me steeds voor blijven nemen om een bepaalde cursus te gaan doen, of ik ga nu zoeken tot ik vind wat ik zoek en me dan aanmelden.
Ik kan steeds blijven denken hoe fijn het is om ff te wandelen tussen de middag, maar dat het regent, of ik ga toch gewoon naar buiten en merk dat ik daar echt niet van smelt.

Heb jij ook van die dingen die je dit jaar gewoon gaat doen? Dus geen voornemen wat een voornemen blijft, maar iets binnen jouw cirkel van invloed waarvan je gewoon kunt beslissen dat je het gaat doen?
Ik ben benieuwd naar jouw actie en ik zou het leuk vinden als je hem hieronder post. Dan kan ik op een later moment altijd eens vragen hoe het voor je was om te hebben gedaan wat je je voorgenomen had...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.