Merry Christmas

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 16:04

Daar waar je vorig jaar misschien moest puzzelen hoe je alle bezoekjes en etentjes in je agenda kon gaan passen, zodat iedereen tevreden was en niemand werd overgeslagen... is het dit jaar puzzelen of je überhaupt wel wat kunt gaan plannen aan kerstdiners. En ben je wellicht al blij dat je gewoon met je gezin bij elkaar kunt zijn.

Daar waar je vorig jaar op tijd je boodschappen ging doen omdat je bang was dat iemand anders je anders voor was, doe je nu op tijd je boodschappen om te voorkomen dat het te druk is in de winkels. 

Daar waar je vorig jaar (of al lang eerder) het versturen van kerstkaartjes had afgeschaft, is het sturen en krijgen van kaartjes nu ineens misschien wel een heel leuk gebaar. 

Daar waar het vorig jaar niet gek genoeg kon, is een iets soberder kerstdiner nu wellicht ook wel helemaal prima.

Daar waar je vorig jaar misschien niet zo stil stond bij families die mensen moeten missen aan het kerstdiner, is dat misschien nu heel anders.

Daar waar je vorig jaar misschien in je achterhoofd wel wist dat er mensen zijn die eenzaam zijn (en extra met de kerst), kun je nu wellicht wat meer voorbeelden bedenken en heb je gezien en geleerd hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor je omgeving.

En daar waar je vorig jaar misschien de helft van je kerstdiner weg kon gooien omdat je weer eens veel te veel had gemaakt, sta je nu misschien wel net wat meer stil bij mensen die honger moeten lijden of niet de middelen hebben om er een feestelijke maaltijd van te maken. 

En dat is denk ik waarom ik het toch wel een Merry Christmas vind.... een jaar waarin de meesten van ons heel wat lessen hebben geleerd... over nederigheid, dankbaarheid en saamhorigheid. En dat je dus ook gewoon al blij mag zijn als je lieve, leuke vrienden en familie om je heen hebt, een dak boven je hoofd en voldoende te eten. 

Geniet van wat je wel hebt! Laat andere mensen meegenieten als je meer dan genoeg hebt. En ben er voor elkaar, al is het op afstand.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.