Summer check

Gepubliceerd op 3 juli 2020 om 11:29

Vaak zo net voor vakanties, vanaf een paar weken er voor, kan er wat onrust ontstaan, door de dingen die je op je werk (of anderszins) nog af zou willen krijgen. En o jee, zou dat allemaal wel gaan lukken? En nu komt die ene collega last minute nog met een spoedje.... Arghhhhh!

Herkenbaar?

Met een aantal handige tips kun je wellicht je summer-stress wat verminderen:

  • Maak een to do list met wat er nog allemaal ligt aan taken. Dat is sowieso ook handig voor je opstart na de vakantie, dan hoef je niet eerst een dag door je mailbox heen te spitten om uit te vogelen wat er nog allemaal ligt.
  • Ken in je to do list prioriteiten toe, of koppel er een opleverdatum aan. 
  • Kijk ook nog eens goed naar deze 2 categorieën: Wat MOET er echt af? en Wat zou jij graag allemaal afhebben. Begin dan altijd met dat wat moet en eindig met dat wat jij fijn vindt om af te hebben. Vaak leggen we ons zelf alleen maar extra druk op door te vinden dat iets af moet, terwijl dat voor anderen helemaal niet zo'n spoed had.

Het voordeel van zo'n lijstje is dat je hoofd wat rustiger blijft, controle over wat er nog moet gebeuren heb je immers op papier. 
En daarnaast geeft het ook een goed gevoel om dingen af te strepen, dan zie je de vooruitgang ook echt.

En loop je echt vast, dan kun je met zo'n lijstje ook altijd nog richting je leidinggevende om hem/haar mee prioriteiten te laten stellen. Ook dat komt dan beter over dan alleen de boodschap; het is zo druk, ik red het niet...

Succes met jouw laatste loodjes voor je welverdiende vakantie!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.