Oververhit?

Gepubliceerd op 23 juni 2020 om 13:04

Ben jij al oververhit? Met deze zinderende zomertemperaturen? Lig je al in het zwembad voor wat verkoeling? Of houd je je gemak op kantoor? Om te voorkomen dat het zweet je aan alle kanten uitbreekt...

Vaak maakt de warmte dat we op een hele natuurlijke manier even een stapje terug doen. Verkoeling zoeken of er op zijn minst voor zorgen dat we het niet nog veel warmer krijg door heel druk en actief te gaan doen. 

Raar dan toch eigenlijk, dat we op andere momenten dan niet op zoek gaan naar die nodige rust en verkoeling.

Dus ondanks dat er misschien echt wel te veel werk op je bordje ligt, blijf je toch maar doorgaan (tegen beter weten in) om alles weg te werken. In plaats van dat je het aankaart bij je leidinggevende en samen gaat zoeken naar een oplossing.
Ondanks dat een taak je boven je hoofd groeit, blijf je toch maar ploeteren om het zelf op te lossen, terwijl je misschien wel een collega hebt die je prima even op weg zou kunnen helpen.
Ondanks dat je overprikkeld bent blijf je jezelf maar in situaties plaatsen die niet echt helpen om weer tot rust te komen, in plaats van dat je even pas op de plaats maakt. 

Eigenlijk zouden we dat soort situaties gewoon moeten benaderen als oververhitting door de zinderende zon... even gas terug nemen (met een ijsje of een plons in het zwembad), de situatie van een afstandje bekijken (vanaf je ligbedje in de schaduw) en dan doen wat goed voor jou is om de rust weer terug te vinden en op een goede manier verder te gaan.  

Wil je een keer sparren over wat jij nodig hebt om je hoofd koel te houden? Neem gerust contact op...


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.