crea-denken

Gepubliceerd op 25 maart 2020 om 17:12

Begrijp me niet verkeerd he, het is echt geen fijne tijd waarin we nu zitten met zijn allen. Ik ben de laatste die dat gaat zeggen. Maar toch zijn er wel ook wat zaken waar ik dan vol bewondering naar kan kijken. 

Daar waar we met zijn allen misschien wel een beetje vastgeroest waren. In vaste patronen, de dingen op een bepaalde manier benaderen, doen wat je altijd al deed. Merk je nu dat doen wat je altijd al deed helemaal niet meer kan. Door alle restricties, doordat de wereld verandert, doordat je thuis aan het werken bent of doordat je 1,5 meter van elkaar verwijderd blijft. 

En dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, wegkruipen in een hoekje (denk dat iedereen dat af en toe wel graag doet nu), of je probeert te draaien. Je wend je in wat bochten en komt met creatieve nieuwe ideeën, oplossingen voor problemen die er eerst niet waren (of misschien eigenlijk stiekem al wel), nieuwe business concepten, maar ook andere manieren om invulling te geven aan jouw rol binnen een organisatie.

De crisis waarin we zitten, verandert daarmee wel onze kijk op de wereld en op 'werk' en ik denk dat dat een goede ontwikkeling is, waar we met zijn allen toch veel voordeel bij gaan hebben als de ellende weer wat meer achter de rug is. 

Kleine lichtpuntjes in een super lastige tijd. 

Dus aan iedereen: sterkte & creativiteit toegewenst.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.