Verandering van spijs doet eten

Gepubliceerd op 15 februari 2020 om 16:20

Ilse, ik snap het niet hoor, zegt de leukste 18-jarige in mijn leven... hoezo ga jij zelf, alleen, een weekendje weg? Papa is weg voor zijn werk, wij zijn er ook niet, dan heb je het huis toch gewoon al helemaal voor jezelf?

Helemaal waar wat ze zei. Maar thuis is wel thuis, vertrouwde omgeving, vaste dingen en daarmee ook makkelijk om te blijven hangen in dat wat je altijd al doet.

Dus 'even wat anders' werkt soms best wel prima. Om verschillende redenen. 

Zo denk ik bij 'alleen een weekendje weg' al snel: pfff wat moet ik dan toch gaan doen in m'n eentje? en o ja, dan moet ik ook in mijn eentje gaan uit eten. Ja nou, die staat echt hoog op mijn wensenlijstje... not. En dan de avond in de hotelbar, of bar in t dorpje... ja hoor, lekker vooruitzicht. Wat moet ik dan in hemelsnaam tegen die mensen zeggen? En, ook zo'n briljante, dan kijkt iedereen me natuurlijk zo aan, omdat ik alleen ben...

Kortom, eigenlijk een hoop onzin op een hoop die ik aan mezelf verkoop. Want waarom zouden mensen raar kijken? Dat heeft niets te maken met de werkelijkheid, maar met wat mijn hoofd tegen mij zegt. En dat ik het 'niet zo mijn ding' vind om dit allemaal te gaan doen, wil niet zeggen dat ik me daar niet gewoon eens even lekker overheen moet zetten. 

Dus hier zit ik nu op mijn hotelbed in mijn kasteel-achtige hotel ergens bij de Veluwe (ja als je t doet, dan moet je het natuurlijk wel een beetje oké doen).

Ik heb het mezelf overigens wel makkelijker gemaakt, maar daar vind ik dan minder mis mee... Dus geen gehaast vanochtend om te vertrekken, lekker een rondje gewandeld hier door de bossen (met wat inspirerende podcasts die me hebben vergezeld), nu even een stukje schrijven en vanavond wel alleen het restaurant en de bar. Morgen een dagje naar de sauna, met een boekje er bij. En maandag nog een rondje doen en dan, net wanneer ik er zin in heb, op huis aan.

Maar ook een werkdoel gekoppeld aan deze dagen. 
Want misschien ken jij dat.... het fenomeen dat je heel druk kunt zijn met alle werk-dingen die moeten gebeuren, maar dat je dan vergeet om tijd vrij te maken voor je eigen ontwikkeling of die van je bedrijf (net vanuit welk punt je het bekijkt en wat jouw situatie is).

Genoeg ideeën in mijn hoofd, denkrichtingen in mijn hoofd, concepten in mijn hoofd.... kortom lekker druk in mijn hoofd, maar niet de tijd en ruimte maken om de vertaalslag te maken naar concreet, praktisch, uitvoerbaar en op papier. Dus dit weekend is het weekend van 'weg uit mijn hoofd en op weg naar papier'.
Met die insteek en mijn notitieboek bij de hand, voel ik mezelf dan weer minder 'raar omdat ik alleen ben' in de lounge van het hotel.

Dus whatever works for you...

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Ilse
3 jaar geleden

Heerlijk! Hebben wij elkaar toevallig afgelopen week gesproken ofzo? Dit exacte verhaal staat ook op mijn agenda, maar klinkt ook zo bekend! Alleen ga ik het in Wenen proberen uit te vogelen 😉.
Geniet ervan! See you soon!