Dag van het zelfvertrouwen

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 15:08

Overal is zo ongeveer wel een dag voor. En zo ook vandaag... de dag van het zelfvertrouwen.

Iets wat ik echt niet op alle vlakken altijd evenveel heb. Sowieso ben ik vaak van het wikken & wegen... eerst alle voors en tegens op een rijtje voordat ik de keuze maak om iets wel of niet te doen. Niet altijd handig, dat maakt dat dingen vaak wat langer duren. Maar wat ik tegelijkertijd ook doe is het lekker onder-waarderen van mijn kwaliteiten en talenten. Ik beschouw ze dan als 'ja maar dat is toch normaal / niet zo bijzonder'.

Ik kan dan soms ook echt wel een beetje jaloers zijn op de go-with-the-flow-mensen, die er gewoon op vertrouwen dat het wel goed komt. Maar die ook gewoon van de daken schreeuwen dat ze ergens goed in zijn (en dat soms veel harder roepen dan dat ze het ook daadwerkelijk zijn).

Dus ik vind dat lastig hoor, roepen hoe goed ik ben in HRM, wat in kan betekenen op het vlak van changemanagement en in het begeleiden van medewerkers / mensen van A naar B. Maar ik ben er (ik wilde hiertussen nog 'eigenlijk' typen, maar dan haal ik het gewoon weer onderuit) wel gewoon heel erg goed in :)

Mooi toch, om dat dan zo te typen op deze dag van het zelfvertrouwen. 

Voor mij is zelfvertrouwen ook wel gekoppeld aan het blijven verleggen van mijn eigen grenzen. Steeds een beetje de rek op zoeken. Maar ook kiezen voor mezelf. En pfff, dat is echt wel lastig hoor. 

Zinnen als; "Ja hoor prima", "Tuurlijk, geen probleem", "Ja hoor, dat pas ik wel in in mijn agenda" of "Mij maakt het niet uit hoor"... ze vliegen soms mijn mond uit voordat ik überhaupt heb nagedacht wat ik er van vind. En als ik er dan eigenlijk wel wat van vind, dan denk ik 'tja, nu heb ik al wat anders gezegd, dus laat maar'.

Dus wat ik tegenwoordig probeer (en wat soms nog jammerlijk mislukt), is even tijd kopen om bij mezelf te ervaren wat ik er ECHT van vind. En dan daarna pas met mijn antwoord komen. Een antwoord wat voor mij dan veel beter klopt. 

Hoe zit het bij jou met zelfvertrouwen? Heb je er genoeg van? Te veel? Te weinig? Hoe ga jij er mee om? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het bij jou zit. 
En struggle je er mee? Zoals je hebt kunnen lezen ben ik een kei in het op weg helpen van mensen van A naar B... dus aarzel niet, kies vol zelfvertrouwen en bel/app/mail me gewoon eens!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.