Goede 1-januari-voornemens? No Way!

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 10:45

De start van het nieuwe jaar. En dan weer een stukje schrijven. Hoe voor de hand liggend is het dan om iets te schrijven over goede voornemens? Maar weet je wat het is, ik geloof niet zo in het succes van goede voornemens die in zouden moeten gaan op 1 januari. De meeste zijn zo snel al weer verloren.

Want dan ga je afvallen, maar ja, dan begin je midden in een week dat je wellicht nog vakantie hebt, net alle kerstdiners achter je kiezen hebt. Is dat het meest handige moment?

Of stoppen met roken, met je nieuwjaarsrecepties waar net die leuke mensen dan weer even buiten gaan staan om een sigaret te roken.

Beter voor je zelf zorgen, gaan starten op het moment dat je je net te buiten bent gegaan aan het kerstdiner en verplichtingen waar je wellicht helemaal geen zin in had…

Eigenlijk begin je dan al met een gevoel van falen.

Mij lijkt 20 januari of zo dan echt een veel beter moment om te gaan starten met eventuele plannen of voornemens. Mooi een maandag, waarschijnlijk niet echt lekker zomers weer, kerstdiners zijn voldoende verteerd en je hebt je werkritme weer wat te pakken (hoop ik voor jou).

En het is trouwens ook niet zo dat je van mij perse goede voornemens moet hebben of doelen om te behalen. Maar het is voor iedereen natuurlijk best goed om eens even stil te staan bij wat je nodig hebt of wat goed voor je zou zijn.

Koppel je daar super ambitieuze doelen aan, dan is de kans dat je niet gaat slagen echter wel ook weer heel erg groot. Dus ik zou zeggen; kleine stappen! Misschien wel zo klein dat je denkt; ja dat kost toch echt bijna geen moeite. Daar zit namelijk de truc. Als het weinig moeite kost is de kans vele malen groter dat je het vol kunt houden.

En na die eerste stap, zet je gewoon een volgende mini-stap. En 10 ministappen vol weten te houden, is altijd nog meer dan 1 reuze stap na een maand opgeven.

Hopelijk neem je de tijd om even stil te staan de komende weken, bij jezelf en wat jij nodig hebt.

Ik hoor dan graag van je, op 20 januari


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.