De ideale manager?

Gepubliceerd op 3 oktober 2019 om 12:00

Ik las vandaag een hele mooie kop van een artikel:

De ideale manager is een man van rond de 40.

Ben jij die ideale manager? Lees dan even verder met me mee.
Ben jij wel manager, maar net in een andere variant? Ook dan kun je nog steeds je voordeel doen met onderstaande.
Ben je geen manager? Lees ook gerust verder en kijk eens wat jij eigenlijk vindt van jouw manager.

Wel fijn dat we met één zo'n kop meteen alles rondom emancipatie, feminisme, vrouwen aan de top enz (daar vind ik ook nog wel wat van, maar daar gaat het nu even niet over) over boord kunnen gooien. Het kan maar duidelijk zijn.

We willen gewoon lekker een stereotype manager (ik zie hem dan maar even voor me met een hippe bril, hippe stropdas, hippe blouse en enorm hippe schoenen... maar dat ben ik he). 

Al verder lezend ging het artikel ook over wat we nu eigenlijk zoeken in een manager. 
Nou hier komt het:
- betrouwbaarheid
- betrokkenheid
- behulpzaamheid
- eerlijkheid

Niet echt eigenschappen die ik alleen / bovenal vind horen bij die man van rond de 40. Maar vooruit.
Wat met name uit het onderzoek kwam was dat 75% van de mannen het liefste een leidinggevende heeft van de eigen sekse, tegenover iets meer dan de helft van de vrouwen. Zie hier waarom de mannen-manager het gewonnen heeft. 
Voor wat betreft de leeftijd gaat het er eigenlijk over dat zowel mannen als vrouwen liever niet een of ander broekie als leidinggevende hebben. Ik denk dat het hebben van enige levenservaring ook wel echt een verschil zal maken in hoe je medewerkers jou als manager ervaren. Mysterie solved dus... altijd lekker dat we het weer snappen allemaal.
En fijn om te weten dat er ook nog ruimte en hoop is voor alle andere managers dan de mannen van rond de 40.

Los van wat we zoeken in een manager en of dat nu een man of een vrouw, oud of jong is, vond ik een aantal andere zaken in het artikel eigenlijk interessanter en ook zorgwekkender:

Slechts 29% van de respondenten vindt hun manager betrouwbaar, 25% behulpzaam en ook de andere 2 eigenschappen scoren ver onder de maat.
Niet echt een verrassing vind ik, maar zeker geen lekkere score. Niet iets om over naar huis te schrijven of trots op te zijn. Want de genoemde eigenschappen zijn toch eigenlijk wel zaken die we bij voorkeur in iedereen terug zouden zien.
En het feit dat onze managers deze eigenschappen in behoorlijke mate ontberen, dat lijkt me toch wel iets om eens bij stil te staan en mee aan de slag te gaan. 

Of misschien dan toch over naar vrouwelijke managers van alles behalve 40? Van mij heb je in dat geval dan in ieder geval geen last, ik val dan af als potentiële kandidaat.

Mijn eindconclusie, meneer en mevrouw de manager.... Er is werk aan de winkel!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.